Csokigyűjtő és Cipősdoboz akció

A Szivárvány Az Esőben Alapítvány ebben az évben is meghirdette a nehéz sorsú
gyerekek támogatásának lehetőségét. A felhíváshoz az iskolánk is csatlakozott. A
szülői értekezleten és az iskolarádión keresztül tájékoztattuk a gyűjtő akcióról a szülőket
és a gyerekeket. Elindult a csoki és a cipősdoboz akció. Nagyon sok adomány gyűlt
össze.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

November az egészség hónapja. Egészségügyi vetélkedő

A 2023-24-es tanévben iskolánk hagyományainak megfelelően, novemberben egészséghónapot tartottunk. A gyerekek és a szülők is nagyon lelkesen vettek részt a
meghirdetett zöldség-gyümölcs szobrászatban, ahol gyönyörű és kedves alkotások születtek, melyek az iskola aulájában kerültek kiállításra.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

A Zene Világnapja

Október 1-jét a világhírű hegedűművész, Yehudi Menuhin 48 évvel ezelőtt, 1975-ben
nyilváníttatta a Zene Világnapjává az UNESCO által. Ezt a napot igyekszünk mindig méltóképp megünnepelni és a zene szeretetét a mindennapjainkba is becsempészni. Az iskolarádión keresztül emlékeztünk meg a világhírű hegedűművészről. A tanulók plakátokat készítettek erre a napra. A szünetekben otthonról hozott hangszereket szólaltattak meg. Volt olyan tanuló, aki a saját készítésű hangszeren játszott el szép dallamokat.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Állatok Világnapja 2023 Október 4.

Iskolánkban évek óta megemlékezünk az Állatok Világnapjáról. Az idei év kiválasztott
állataiból minden osztály szebbnél-szebb tablókat készített, melyek az intézmény aulájában
kerültek kiállításra. Az előző napokban állati érdekességekkel kapcsolatos TOTÓ-t tölthettek ki a tanulók, melyhez internetes búvárkodásra is szükség volt. Október 4-én reggel rövid ismertetőt hallhattak iskolánk tanulói a világnap létrejöttéről, céljáról, fontosságáról. A napot egy igen jó hangulatú kisállat kiállítással zártuk.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Benedek Elek Mesemondó Verseny

Szeptember 30-án ünnepeljük hazánkban Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapján a Magyar Népmese Napját. Ebből az alkalomból rendeztük meg iskolánkban szeptember 28- án az alsó tagozatos diákok részvételével a hagyományos mesemondó versenyünket. Sok mesét szerető tanuló készült erre a neves napra kedvenc népmeséjével.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Tanévnyitó Ünnepség 2023

2023. szeptember elsején becsengettek Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Thuolt István Tagiskolájába is. Az ünnepélyes tanévnyitó helyszínéül az iskola udvara szolgált. Nagy izgalommal várták a tanulók és a pedagógusok a 2023-2024-es tanév ünnepélyes megnyitását. Az ünnepség elején a nyolcadikos tanulók átkísérték az óvodából az iskolába az első osztályosokat. A díszes iskolakapuig kísérték őket, mert onnan már a tanító nénik Hajdu Józsefné (Gyöngyike néni) és Vágó András Sándorné (Marika néni) kísérték a helyükre.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….